8

nov, 2010

Interim management opdracht bij ASML

By: | Tags: | Comments: 0

Succesvolle interim management opdracht bij ASML op gebied van project management. PRI Management BV heeft het afgelopen klein half jaar binnen de Project Management Ondersteuning van de Development en Engineering afdeling van ASML een succesvolle opdracht afgerond.

Binnen de D&E afdeling worden de machines van ASML ontworpen tot machines die geproduceerd en geleverd kunnen worden. In deze high-tech omgeving staat vanzelfsprekend de techniek voorop. Procesmatig en projectmatig werken is hier niet de eerste gedachten, want alles is gericht op effectiviteit en minder op efficiency.

De opdracht was dan ook te ervoor te zorgen dat de ca 180 projectleiders, en nog eens ca 100 andere medewerkers die zich bezig houden met het managen van projecten of het ondersteunen daarvan binnen D&E in staat worden gesteld over zowel kennis, kunde en middelen te kunnen beschikken.

Dat is gedaan door:

  • kwartiermaker voor de Means & Methods afdeling, waarvoor zowel voor 2010 als voor 2011 een jaarplan is ontwikkeld, als ook de procedures en samenwerkingsverbanden geïmplementeerd om deze te monitoren en te onderhouden;
  • ontwikkeling van de gereedschappen koffer voor iedereen die zich bezig houdt met het ondersteunen en managen van projecten. In de gereedschappenkofer zijn de aanwezige instrumenten als templates, tooling, trainingen, procesbeschrijvingen etc overzichtelijk geordend. Tevens is er een start gemaakt met ontwikkeling van instrumenten waar sterk behoefte aan is en zijn de samenwerkingsverbanden geïmplementeerd waarlangs deze behoefte blijvend gemonitored wordt.
  • ontwikkeling van coachingstraject voor projectleiders. Zowel de high potential projectleiders als de projectleiders die nog een steuntje in de rug kunnen gebruiken kunnen via dit traject de project management hard skills verder ontwikkelen.

Eind oktober zijn de resultaten tot tevredenheid van de interne opvolger aan deze opvolger overgedragen.

Laat een Reactie achter